Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Forrige indlæg:
Følg et Kierkegaardkursus til foråret

Følg et Kierkegaardkursus til foråret

Fra februar 2022 er det nu muligt at følge et Kierkegaardkursus på FIUC-CPH på Dansk Bibel-Institut. Underviser er lektor Jakob Olsen.

I løbet af kurset vil vi gennemgå dele af Kjerlighedens Gjerninger og Sygdommen til Døden og herudfra udfolde centrale aspekter af Kierkegaards kristendomsforståelse.

Fagets indhold

De to nævnte bøger af Kierkegaard er begge centrale i forfatterskabet og kan åbne for grundlæggende aspekter i Kierkegaards menneskesyn og teologi, hvor vi får lov til at bevæge os ind i hans fundamentale tanker om menneskelivet.

Kjerlighedens Gjerninger er blevet kaldt Kierkegaards etik, men den er ingen etikbog i normal forstand. Som det ofte er tilfældet hos Kierkegaard, fokuserer han på det indre, på relationen, på hvordan vi forholder os, hvilket sindelag vi har i handlingen. Den vigtigste forvandling for Kierkegaard er den indre forvandling. Derfor er det eksistentielle, menneskesyn og psykologi, så centralt hos ham, samtidig med at det hele tiden sættes i relation til kristentro. Samme vægtlægning præger Sygdommen til Døden, selvom stilen er en anden og mere abstrakt, og hvor fokus er mere snævert menneskesynet.

Vi begynder med at læse dele af Kjerlighedens Gjerninger, hvorefter vi vender os mod Sygdommen til Døden.

Pris

Undervisningen udbydes af FIUC-CPH og kan følges som et nærværskursus på DBI (gratis) eller som netbaseret undervisning hjemmefra (koster 1800 kr.)

PRAKTISK

  • 40 undervisningstimer – tirsdage og torsdage fra 10-12 og foregår på Dansk Bibel-Institut, Leifsgade 336, 2300 København S
  • Opstart tirsdag den 1. februar 2022 kl. 10.15. Sidste undervisningsdag er torsdag den 28. april. Der er ikke undervisning i uge 7, uge 9 og uge 15.
  • Netbaseret undervisning: Man skal aflevere flere skriftlige opgaver i løbet af semestret.
  • Nærværsundervisning kræver fysisk tilstedeværelse på DBI: Man skal skrive en afsluttende opgave eller gå til skriftlig eksamen
  • Faget giver 10 ECTS-point.
  • Tilmeld dig til enkeltfag eller netstudier på FIUC-CPH – www.fiuc.dk

Underviser: Lektor Jakob Valdemar Olsen

Er du interesseret?

Kontakt studiekoordinator Peter Greek Kofod for at høre, hvordan du tilmelder dig faget.

Hør mere om fagets indhold hos lektor Jakob Olsen