Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Græsk- og hebraiskundervisere til konference

Den 10-11. august holdt Global Learning Initiativ (GLI) under ledelse af Nicolai Winther-Nielsen en konference om teologisk sprogundervisning med gæster fra hele verden.

Blandt deltagerne var blandt andre repræsentanter fra Danmission, en IT-ekspert fra Tyskland samt græsk- og hebraiskundervisere fra Madagaskar og Cameroon.

GLI har en overordnet ambition om at udbrede moderne sprogundervisning til teologiske universiteter over hele verden. Kernen i projektet er internet-programmet “Bible Online Learner” (bibleol.3bmoodle.dk), der giver fri adgang til hele den græske og hebraiske bibel, og herudover er der et væld af grammatiske øvelser, der træner bibellæseren i de originale sprog.

Konferencen, der blev holdt i Emdrup Kirke i København, var endnu et skridt på vejen til at implementere Bible Online Learner i de teologiske uddannelser i Madagaskar og Cameroon, hvorfra projektet skal spredes til resten af verden. På konferencen blev der drøftet alle de pædagogiske og tekniske udfordringer, som projektet kan møde i kulturer, der ikke har særligt stort kendskab til den nye computerbaserede læringsstil, og som er plaget af ustabil elektricitet og internet. Derudover blev de udenlandske sprogundervisere introduceret til Bible Online Learner, og de fik konkrete instruktioner i, hvordan programmet kan bruges i deres daglige undervisning.