Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Jakob Olsen forfremmet til lektor i religionsfilosofi

En nordisk bedømmelseskomité bestående af tre professorer har de seneste måneder nærlæst Jakob Olsens videnskabelige produktion.

Jacob-Olsen-web

Resultatet er blevet en positiv lektorbedømmelse på baggrund af Jakob Olsens undervisningserfaring og faglige produktion til forlag og faglige tidsskrifter. På den baggrund ansættes han fra 1. april 2015 som lektor i religionsfilosofi.

Jakob Olsens har i mange år arbejdet med Søren Kierkegaards forfatterskab og blandt andet sammenlignet ham med en kendt engelsk teolog og forfatter John Henry Newman. De senere år har han arbejdet med temaet rationalitet og teologi og er i gang med at færdiggøre et manuskript om dette emne.

Ud over sin forskningsproduktion har Jakob Olsen udgivet en række bøger, hvor han formidler sin forskning og undervisning til en bred målgruppe. Han har arbejdet meget med apologetiske temaer og er blevet brugt som foredragsholder indenfor emner, der har med religionsfilosofi at gøre.

Vi ønsker vi Jakob Olsen tillykke med den anerkendelse, som lektorbedømmelsen er udtryk for. I en tid med stigende kritik mod kirke og kristendom fra ideologier og religioner er der brug for nogen, der som Jakob vil arbejde i dybden og give et kvalificeret og sagligt svar med baggrund i den kristne tro. Derfor glæder vi os over at have Jakob Olsen med på holdet og håber, at hans virke også fremover kan blive til glæde for studenter, kollegaer og menigheder.

Børge Haahr Andersen