Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Tilmeld dig faget Homiletik

Et tilbud til alle, der vil arbejde med at forkynde og formidle den kristne tro til børn, unge og voksne.

Undervisningen er et valgfag på Fjellhaug Internationale University College med adresse på Dansk Bibel-Institut, Leifsgade 33 – og samtidig et tilbud til alle, der gerne vil bruge 10 dobbeltlektioner i foråret 2018 på at arbejde med forkyndelse og formidling.

Faget er ikke større, end det kan tages ved siden af et fuldtidsstudium eller arbejde. Det er meritgivende for dem, der går videre på Det Teologiske Fakultet.

Tilmelding 10. januar

Studenter på FIUC-DK skal tilmelde sig på studenweb. Andre tilmelder sig ved henvendelse til  studiekoordinator Peter Greek Kofod senest den 10. januar 2018. Ønsker man at blive tilmeldt som enkeltfagsstuderende og få et eksamensbevis for bestået kursus, anføres det ved tilmelding. Kurset gennemføres, hvis minimum 5 tilmelder sig.

Indhold

Hvordan taler man tekstnært, livsnært, med sin egen person involveret og i en pædagogisk form? Det handler om at kunne læse Bibelen i lyset af dens helhed, dens centrum og dens sondring mellem, hvad Gud kræver og hvad Gud skænker. At kunne forstå den moderne tilhører og de  forskellige målgrupper, børn, unge og ældre, kritiske, søgende og troende, postmoderne, kulturkristne og genfødte kristne? Hvad betyder formidlerens egen person, baggrund, livshistorie og forbillede? Hvordan formidler man gennem monolog, dialog og hvordan bruger man kreative og visuelle virkemidler? Hvordan evaluerer man, om budskabet er nået frem og er blevet hørt?

Målgruppe og form

Vi mødes første gang tirsdag d. 16. januar kl. 14.15-16.00 og aftaler her ugedag og tidspunkt for de øvrige ni samlinger. Målgruppen er studenter på FIUC-DK eller Det Teologiske Fakultet, samt prædikanter, prædikantspirer, medarbejdere i kristent børne- og ungdomsarbejde m.v. Underviser er Børge Haahr Andersen, præst, rektor og lærer i praktisk teologi. Undervisningen består dels af forelæsninger og drøftelser, dels af prædikener og formidling ved deltagerne. For at være med skal man være villig til at afsætte 10 eftermiddage i foråret, læse en grundbog (Egil Sjaastad: Vi forkynner Kristus) og enkelte artikler og ellers deltage aktivt i undervisningen og øvelserne.

Det foreløbige program

  1. Introduktion: Hvad er kristen forkyndelse?
  2. Forberedelsesfasen: Tekstarbejde og temaer, idefasen
  3. Forberedelsesfasen: Fra tekst til forkyndelse, skrivefasen
  4. Forberedelsesfasen: Bearbejdnings- og evalueringsfasen
  5. Forkynderen og tilhørerne
  6. At vigtig sondring mellem Guds krav og Guds gave
  7. At prædike ved at fortælle – pædagogiske virkemidler
  8. At forkynde ved særlige lejligheder I
  9. At forkynde ved særlige lejligheder – den evangeliserende forkyndelse
  10. Teksten, forkynderen, tilhøreren, rummet, situation, året og livshistorien, opsamling.

Vi mødes første gang tirsdag den 16. januar kl. 14.15. Velkommen

Børge Haahr Andersen